OPTIMALA LJUSFÖRHÅLLANDEN PÅ HEMMAKONTORET

HOMEOFFICE

Alle_1.jpg


ARBETA HEMMA MED BRA ERGONOMI

På kontorsarbetsplatsen finns ofta bekvämligheter som gör det lättare för oss att uträtta dagens arbetsuppgifter utan att vi egentligen tänker på det, exempelvis höj- och sänkbara bord, ergonomiska stolar och anpassad belysning. På hemmaplan kan dessa detaljer ibland vara bristfälliga om miljön inte är anpassad för kontorsarbete.

Dina ljusförhållanden på hemmaplan är en väsentlig del av bra ergonomi. Detta är vi väl medvetna om på Waldmann! Därför har vi tagit fram flera smidiga och flexibla förslag för olika typer av arbetsplatser på hemmaplan. Individuellt anpassningsbara och med garanterat hög bekvämlighet.


RÄTT LJUS ÄR VÄSENTLIGT

För att klara av arbetsdagen med hög produktivitet behöver vi rätt sorts ljus, gärna med individuell anpassning. Allt fler arbetstagare och arbetsgivare inser hur viktigt det är att göra arbetsmiljön hemma attraktiv och produktiv. I de lägen då hemmakontoret blir en integrerad del av arbetslivet bör ingen vara likgiltig för utrustningen i hemmet.

Vi hjälper er att skapa en trivsam och ergonomisk miljö på arbetsplatsen i hemmet. Skicka ett e-mail eller ring oss för rekommendationer och bästa prisförslag!


Kontakta oss - klicka här!

VAD ÄR VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ?

LJUSSTYRKA

Ljusintensiteten bör vara minst 500 lux. Låter som mycket, men det är det inte. En ljus solig dag når lätt 100 000 lux. Ett vardagsrum kan ställas in mycket bra med bara 50 lux. Men det räcker inte för att jobba!

BLÄNDFRIHET

Bra arbetsplatsarmaturer har speciella reflektorer som säkerställer bländfritt arbete med obefintlig risk för bländning och skuggor. Utan irriterande reflektioner på dina skärmar.

ANPASSNING

Varje person är unik. Vi har olika arbetsställningar och behov. Därför är alltid en aspekt grundläggande för oss alla; behovet av individuell anpassning. Till exempel kan ljusstyrkan ändras genom att dimma. En inställbar arm möjliggör bästa positioneringen.

BEKVÄMLIGHET

Från ett ergonomiskt perspektiv är det allra bästa en kombination av naturligt dagsljus och  belysningsarmatur med direkt och indirekt ljus. Det bekväma flimmerfria ljuset från våra LED-armaturer har en lugnande effekt på ögonen. Bästa sättet att uppnå detta kan exempelvis vara med en fristående golvarmatur.

ERGONOMI

Bra ljusförhållanden avlastar ögonen och främjar en hållning som är skonsam för ryggen. Bra belysning ökar koncentrationsförmågan. Ergonomisk belysning gör dig mer alert och produktiv under arbetsdagen.
Våra arbetsplatsarmaturer för hemmet är AGR-certifierade och garanterar god ergonomi.

DESIGN

Ingen uppskattar en klumpig eller smaklös armatur vid sin arbetsplats. En tidlös och smidig design som är enkel att integrera och som inte är i vägen bland det allra viktigaste.

LUCIO_frei_3_retuschiert_ohne_weiß.jpg

CHECKLISTA

Branschinitiativet licht.de tillhandahåller en praktisk checklista över detaljer som är rätt för arbetsplatser på hemmaplan.


Några rekommendationer för hemmakontoret