LICHTMANAGEMENTSYSTEEM

LUM CONNECT MANAGE

LUM CONNECT MANAGE

DAGLICHT- EN AANWEZIGHEIDSSENSORS

Verlichting wordt vaak gepland zonder rekening te houden met mensen en hun werkplek. Niet zelden wordt het grootste deel van de energie voor licht in lege kantoren, gangen en lobby's verspild - 's avonds, 's nachts of zelfs overdag. Om dergelijk misbruik te voorkomen heeft Waldmann het slimme holistische lichtmanagementsysteem ontwikkeld, dat energiebesparing door moderne technologieën zoals aanwezigheidsmelders en daglichtsensoren op een geheel nieuw niveau mogelijk maakt.HFMD Sensor

Uniek is het door Waldmann ontwikkelde sensorsysteem HFMD (High Frequency Motion Detector). Het innovatieve, zeer gevoelige systeem detecteert zelfs de kleinste beweging binnen een definieerbaar gebied. Dienovereenkomstig worden de armaturen ingeschakeld wanneer iemand de ruimte betreedt en automatisch weer uitgeschakeld wanneer de persoon de ruimte verlaat. Bovendien wordt de lichthoeveelheid in functie van het daglicht aangepast. Het energieverbruik van individuele armaturen kan op deze manier tot 50% worden verminderd in vergelijking met het geïnstalleerde vermogen. De HFMD-sensor werkt onafhankelijk van de temperatuur, analyseert een groter detectiegebied en detecteert aanwezigheid, zelfs als er gedurende een bepaalde periode geen noemenswaardige bewegingen plaatsvinden.

HFMD Sensor
 • Innovatief, zeer gevoelig meerkanaals aanwezigheids- en daglichtsensorsysteem
 • Zelfs de kleinste bewegingen worden geregistreerd
 • Temperatuuronafhankelijke werking
 • De lichthoeveelheid wordt aangepast aan het daglichtniveau
 • Tot 50% minder energieverbruik door individuele armaturen
 • Combineerbaar met LUM CONNECT VTL en LUM CONNECT TALK


PIR Sensor

De PIR daglicht- en aanwezigheidssensor werkt temperatuurafhankelijk. De aanwezigheid van personen wordt binnen een gedefinieerd veld door passieve infrarood bewegingssensoren betrouwbaar gedetecteerd. De armaturen worden bijgevolg pas ingeschakeld wanneer de sensor een aanwezigheid in de ruimte registreert en het daglicht niet meer volstaat. Deze intelligente technologie leidt tot aanzienlijke energiebesparingen.

 • Klassieke aanwezigheids- en daglichtsensor

 • Temperatuurafhankelijke werking oop basis van passief infrarood

 • Het armatuur schakelt enkel in wanneer aanwezigheid wordt gedetecteerd of er voldoende daglicht is

 • Tot 50% energiebesparing mogelijk

 • Combineerbaar met LUM CONNECT VTL en LUM CONNECT TALK

PIR Sensor


Neem voor meer informatie contact op met onze experts voor daglicht- en aanwezigheidssensoren:


DIGITALE VERLICHTINGSOPLOSSINGEN OP DE INDUSTRIËLE WERKPLEK

Slimme werkplekverlichting - flexiben en comfortabel

Onze werkplekarmaturen, zoals de TAMETO, zijn zeer gebruiksvriendelijk en flexibel. In combinatie met de CASAMBI-module kunnen ze zelfs nog meer! Deze digitale oplossing kan eenvoudig worden geïmplementeerd, wat bij bedrade verlichtingsoplossingen niet het geval is. Dankzij de Bluetooth-technologie en de smartphone-app kunnen deze systemen op elk moment in een netwerk worden opgenomen, gegroepeerd, met een timer worden bediend of worden geprogrammeerd om aan verschillende scenario's te voldoen. Andere draadloze actuatoren zoals sensoren zijn ook gemakkelijk te integreren in deze oplossing.

» Meer informatie

CASAMBI module