Kernthemen Website1920xSus

HET LICHT VAN DUURZAAMHEID - ONZE ESG STRATEGIE

Bij ons ligt de focus vooral op mensen en hun behoeften - dit geldt voor onze verlichtingsoplossingen, voor onze medewerkers, maar ook met betrekking tot sociale en ecologische verantwoordelijkheid. Als familiebedrijf in de vierde generatie vinden wij het belangrijk om te handelen in het belang van toekomstige generaties. Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen richting de maatschappij en onze medewerkers en een duurzame bijdrage leveren aan het behoud van een intact milieu. Waldmann-armaturen worden gemaakt in Duitsland - bedacht en geproduceerd in Duitsland. In Villingen-Schwenningen produceren wij duurzame, energiezuinige verlichtingsoplossingen. Dit is onze duidelijke toewijding aan Duitsland als locatie en aan het Zwarte Woud. Wij steunen onze medewerkers en zijn betrokken bij onze regio.


Wat betekend duurzaamheid voor ons?

Voor ons betekend het een verantwoorde omgang met mens en natuur, wat terugkomt in onze ESG strategie: onze maatschappelijke verantwoordelijkheid (Social), onze bedrijfsverantwoordelijkheid (Governance) en onze verantwoordelijkheid ten opzichte van natuur en milieu (Environmental)."Sustainability is not a boring topic, but a task for all of us! That's where we as a family business can get things moving."

Christoph Waldmann


Een eeuwige cyclus van product en materialen: een utopie die wij graag werkelijkheid maken. We zijn begonnen met LAVIGO, het eerste kantoorarmatuur (licht) die het Cradle to Cradle®-certificaat heeft behaald. Alle producten die we sindsdien hebben bedacht, zijn ontwikkeld volgens deze Cradle to Cradle®-criteria.

Maar dat is niet alles. Om ons duurzame handelen voortdurend te optimaliseren zijn wij sinds 2012 bijvoorbeeld gecertificeerd volgens DIN EN ISO 14001 en laten wij ons regelmatig beoordelen door EcoVadis. Maar dit is niet het moment om te rusten. In 2028 zijn we een klimaatneutraal bedrijf.


» Download certificates
complience ecovadis

Om onze activiteiten op het gebied van duurzaamheid transparant te presenteren en voortdurend verbeterpotentieel te ontdekken, werken wij samen met aanbieder EcoVadis.

EcoVadis is een onafhankelijk ratingbureau dat duurzaamheidsranglijsten verstrekt aan bedrijven op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG).

De rating en scorekaart van EcoVadis bieden gedetailleerd inzicht in de duurzaamheidsprestaties van een bedrijf. EcoVadis heeft al ongeveer 100.000 bedrijven uit 175 landen en 200 sectoren onder de loep genomen.

In 2023 beoordeelde EcoVadis opnieuw onze duurzaamheidsactiviteiten en kende ons de brozenen EcoVadis-medaille toe. Hiermee staan we in de top 24 procent van de door EcoVadis beoordeelde bedrijven in de sector "Vervaardiging van elektrische lampen en armaturen".