Cradle to Cradle-gecertificeerde verlichtingsarmaturen

Cradle to Cradle

Wat betekent Cradle to Cradle?

Cradle to Cradle® is een vorm van productcertificering gebaseerd op een concept dat in de jaren negentig werd bedacht door professor Michael Braungart en William McDonough. De zinsnede From Cradle to Cradle beschrijft de circulatie van materialen en voedingsstoffen in biologische of technische circuits.

Cradle to Cradle® is een sjabloonconcept, dat wil zeggen dat het bedoeld is om het goede voorbeeld te geven. In een biologisch circuit circuleren verbruiksartikelen die na gebruik weer in dat circuit worden teruggevoerd, bijvoorbeeld om er compost van te maken. In een technisch circuit daarentegen zijn het de consumptiegoederen die circuleren. Producten worden al in de ontwerpfase en tijdens het productieproces geoptimaliseerd als hulpmiddelen voor de volgende gebruiksfase. Idealiter vormt geen van deze componenten een gevaar voor de gezondheid. Ze kunnen na gebruik worden teruggehaald en gerecycled.

Voor meer informatie over Cradle to Cradle®, kunt u contact opnemen met EPEA en Drees & Sommer.


Bild / Poster
christoph waldmann c2c"It's the way we design and manufacture our products. Cradle to Cradle requirements have become a design standard for us. Even if we don't seek certification."

Christoph WaldmannLAVIGO – 's werelds eerste gecertificeerde kantoorarmatuur

lavigo_teaser_c2c.jpg

De LAVIGO staande armatuur van Waldmann werd ontwikkeld als de eerste kantoorarmatuur ter wereld die het internationaal geldige Cradle to Cradle®-certificaat kreeg en belichaamt dit alomvattende duurzaamheidsconcept. Om aan de eisen te voldoen, werden alle gebruikte materialen geïdentificeerd. Vervolgens werden ze beoordeeld op hun toxicologische en recyclingconforme eigenschappen en werden vervolgens op sommige punten verdere verbeteringen aangebracht. Bovendien vereiste dit certificeringsproces het leveren van bewijs van de energiebalans, samen met het vereiste volume en de vereiste waterkwaliteit. Andere vereisten waren onder meer het voldoen aan sociale criteria.

LAVIGO behaalde het Bronzen Niveau in het totale certificeringsproces. Voor een product met dit complexiteitsniveau is dit een zeer goed resultaat. In de afzonderlijke subcategorieën zijn de volgende niveaus behaald:

Categorie

Niveau

Materiële gezondheid

Brons

Materieel hergebruik

Zilver

Energie- en koolstofbeheer

Brons

Waterbeheer

Brons

Sociale rechtvaardigheid

Brons

Algemeen Certificeringsniveau

Brons


YARA Ontwerp volgens de Cradle to Cradle criteria (certificering in uitvoering).

yara_teaser_c2c.jpg

De YARA staande armatuur is door ons ontwikkeld voor toekomstbestendige werkomgevingen: met de hoogste lichttechnische standaarden, energiezuinig, conform Cradle to Cradle principes en met digitale interface en multisensortechnologie voor de realisatie van Smart Office oplossingen.Voor meer informatie neem contact op met onze Cradle to Cradle expert:

Cradle to Cradle-certificeerde producten