Swarm control LUM CONNECT TALK

You´ll never work alone

LUM CONNECT TALK
LUM CONNECT TALK

Wisselende aanwezigheidssituaties van medewerkers in kantoren met aanwezigheidsdetectie- en daglichtafhankelijk geregelde armaturen, zorgen voor het ontstaan van lichteilanden: Het eigen bureau is verlicht, terwijl de rest van de ruimte onverlicht is. De innovatieve Waldmann TALK draadloze module laat armaturen met elkaar communiceren. Lichteilanden horen daarmee tot het verleden. Daarmee worden armaturen via de draadloze module toegewezen aan de verschillende bereiken en groepen. Registreert de armatuur in één groep aanwezigheid, dan wordt dit aan de rest in dezelfde groep gecommuniceerd. Deze verlichten dan de directe omgeving op een comfortabel niveau. Derhalve wordt het gebruikerscomfort aanzienlijk verhoogd - en dat zonder ingrijpende handelingen. De draadloze module kan eenvoudig geïnstalleerd worden.
Wat kan de TALK-module doen?


Wat kan de TALK-module doen?

De TALK Module zorgt voor een aangenaam lichtscenario: Door middel van de innovatieve draadloze module kunnen meerdere armaturen met elkaar communiceren, op de aanwezigheid van personen reageren en de verlichting naar wens aanpassen. Het resultaat is: aangename verlichting, betere werksfeer en hogere productiviteit.
Wat is de TALK-module?


Wat is de TALK-module?

De TALK Module bestaat slechts uit een compact bouwdeel – eenvoudig te installeren, te programmeren en te bedienen. Omdat de module draadloos werkt, vereist het geen extra gebouwtechnische installatie. Waldmann-verlichting kan met de TALK Module geleverd worden, maar daar ook achteraf mee worden uitgerust.
Hoe wordt de TALK-module ingesteld?


Hoe wordt de TALK-module ingesteld?

De TALK Module vereist slechts een eenvoudige basisinstelling – dan start het automatische inleerproces van de armaturen. Elk armatuur kan toegekend worden aan 100 verschillende bereiken en tot 1 of 2 van de 16 mogelijke groepen. Alle instellingen zijn te alle tijde verander- of verwijderbaar.
Hoe werkt de TALK-module?


Hoe werkt de TALK-module?

Zodra de met de TALK Module uitgeruste verlichting de aanwezigheid van een persoon registreert, wordt deze informatie aan de lichtgroep doorgegeven. De groep schakelt zich ondersteunend in - slechts gedimd, waarmee stroom gespaard wordt.
Zo zorgt LUM CONNECT TALK voor het beste comfort met gelijktijdig de hoogste energie-efficiëntie.

Met de bluetooth-functie groeperen de armaturen zich zelfs automatisch. Wijzigt zich de kamersituatie, passen de armatuurgroepen zich daaraan aan.
Draadloze technologie


Draadloze technologie

De TALK modules werken op basis van de draadloze technologie EnOcean of bluetooth. Via deze draadloze technologieën wordt enerzijds verbinding met het armatuurnet gemaakt, anderzijds wordt hiermee een verbinding met de LIGHT ADMIN app gerealiseerd. Via EnOcean kan met passende gateways bovendien een verbinding met de gebouwenbeheertechniek mogelijk worden gemaakt. De LIGHT ADMIN app is beschikbaar voor Windows, Android en iOS.

Meer informatie over LIGHT ADMIN vindt u hier.