» back

Waldmann Medische fototherapie

Wordt per 31 maart 2020 ontbonden – serviceorganisatie blijft bestaan

De verlichtingsfabrikant Herbert Waldmann GmbH & Co. KG is een familiebedrijf in de derde generatie. Het productassortiment omvat armaturen en verlichtingssystemen voor kantoor, industrie, zorg en gezondheid en systemen voor de medische fototherapie.


In de dermatologie is Waldmann wereldwijd bekend als toonaangevende fabrikant van UV-therapiesystemen en diagnostische armaturen. Met meer dan 40 jaar ervaring in de behandeling van huidziekten zoals psoriasis of neurodermitis door fototherapie zijn de therapiesystemen van Waldmann in de hele wereld synoniem voor veiligheid en comfort bij betroffen patiënten en specialisten.


De duidelijk merkbare neergang van de algemene conjunctuur en de omvangrijke nieuwe voorschriften van de EU Medical Devices Regulation (EU-MDR) veroorzaken voor veel bedrijven problemen. De bijbehorende bureaucratische, personele en financiële inspanningen zijn niet langer economisch draagbaar en rendabel voor een aantal middelgrote bedrijven.


Als gevolg hiervan is Waldmann gedwongen om de bedrijfseenheid van de medische fototherapie per 31 maart 2020 te ontbinden om de efficiëntie van de groep in de toekomst te behouden. Exploitanten van Waldmann UV-therapie-apparaten hoeven zich geen zorgen te maken. De bedrijfsinterne serviceorganisatie blijft beschikbaar voor ondersteuning en levering van reserveonderdelen. Hier worden de wettelijke verplichtingen nageleefd.