Licht voor Zorg en Gezondheid

Productoverzicht

Licht in de seniorenzorg:

Een professioneel lichtconcept, dat rekening houdt met de verschillende behoeften van uitbaters, personeel, senioren en bezoekers, is van centraal belang in de seniorenzorg. Waldmann heeft deze uitdaging aangenomen. Daar het gezichtsvermogen bij het ouder worden aanzienlijk slechter wordt, hebben vooral oudere mensen problemen met slechte verlichting. Zo zijn oudere mensen bijv. ook gevoeliger voor verblinding. Een aangepaste verlichting met hoge lichtkwaliteit vermijdt spiegelingen, lichtreflecties of contrasten tussen licht en donker.

Licht voor senioren verbetert het gevoel van welzijn, helpt valpartijen te vermijden, vergemakkelijkt de waarneming en de oriëntatie en structureert de dag d.m.v. daglichtnabootsing (biologisch effectieve verlichting met Visual Timing Light).


Licht in de gezondheidssector:

Ook in de gezondheidssector bevordert licht het welzijn van de patiënten. Het ondersteunt echter ook artsen en patiënten bij de moeiteloze en foutloze uitvoering van visuele taken. In artsenpraktijken en ziekenhuizen dienen verschillende taken te worden uitgevoerd: onderzoeken en behandelingen, werken aan de computer. Concentratie en een wakkere geest zijn bijna permanent gevraagd. Daarom zijn veiligheid en betrouwbaarheid van de medische uitrusting – en die omvat ook de verlichting – zeer belangrijk. Tegelijkertijd wint ook het thema economische efficiëntie aan betekenis. Intelligente en hoogwaardige lichtoplossingen helpen de lopende bedrijfskosten aanzienlijk te reduceren.