Human Centric Lighting (HCL)

Biodynamische verlichtingsoplossingen van Waldmann


Licht kan meer dan alleen het zien te ondersteunen: het heeft effect op de mensen, regelt zijn interne klok. Zo activeert het 's morgens en zorgt 's nachts voor ontspanning.

Juist in het donkere jaargetijde en wanneer mensen veel binnenshuis zijn is dit effect slechts beperkt.

Een kunstmatige verlichting die, net als het natuurlijk licht, lichtsterkte en lichtkleur in de loop van de dag verandert, geeft de moderne mens deze positieve natuurlijke lichtbeleving terug. Het ook als Human Centric Lighting (HCL) bekende biodynamische licht verbetert op deze wijze het gevoel van welzijn, bevordert de gezondheid en het prestatievermogen en verhoogt de concentratie.


Biodynamisch licht in zorg en gezondheid

Waldmann houdt zich al meer dan 10 jaar bezig met het biologisch effect van licht op de mens. Het daarvoor ontwikkelde lichtmanagementsysteem VISUAL TIMING LIGHT wordt sindsdien met succes ingezet in de zorg. De circadiane verlichting stabiliseert aantoonbaar het dag-nacht-ritme van de bewoners van het verzorgingstehuis. Ook in klinieken bevordert het het gevoel van welzijn en ondersteunt zo het genezingsproces.Video VISUAL TIMING LIGHT (VTL)

Biodynamisch licht op kantoor

Sinds 2014 zet Waldmann biodynamisch licht ook in voor toepassingen op kantoor. De bijzonderheid: Het lichtmanagementsysteem VTL werkt onafhankelijk in de lamp zodat ook zonder verbinding met het gebouwenmanagement het positieve effect van de Human Centric Lighting in binnenruimtes beleefd kan worden.


Video VISUAL TIMING LIGHT (VTL)